Drachtboek Z-nest

Het Z-nest is voor Mylou en voor haar hebben we Lex gepland, 

Lex is net als Mylou, HD-A, ED-vrij, DM-vrij en Dwerggroei vrij en Embark getest. Voor meer informatie zie zijn eigen pagina 

Wat betreft de kleuren genetica,
Mylou is at/a en Ii
Lex is aw/a en Ii
Voor de aftekening betekent dit dus een mengelmoes van alle kleuren die we kennen: Zwart, Zwart-Bruin, Wolfsgrauw, Zilvergrauw en Zwart-Zilver.

Normaal begin ik dit verhaal om uit te leggen hoe je het juiste dekmoment bepaalt. Maar daarbij is het wel handig dat je weet op welke datum de teef loops is geworden.
Maar helaas is ons dit met 3 loopse dames tegelijk ontglipt.

Gewoonlijk is het dus dit:
Het ideale dek moment bepalen we door middel van een Immulite test, de eisprong is bij een waarde van 5 ng/l en het ideale dek moment is dan bij een waarde van 7-8 ng/l.
Bij 80% van de teefjes is dit tussen de 12e en 16e dag van de loopsheid.
21 maart laat op de avond zagen we voor het eerst dat Mylou loops was, de volgende ochtend gelijk maar testen met als uitslag 0,4
27 maart opnieuw getest en nu was het 0,95. Het lijkt er dus toch op dat we het gelijk op de eerste dag geconstateerd hebben.
30 maart zou dan ongeveer dag 11 zijn, testen, uitslag 3,02 en nu? Dierenarts geeft aan dinsdagochtend vroeg opnieuw testen, maar dat gaat niet met mijn werk.
Weet je wat, we doen maandag een dekking en dan testen we dinsdag middag.
Maandag 1 april Lex opgehaald en zowaar, zonder al te veel moeite een geslaagde dekking.
Dinsdag 2 april, dag 14? Dus wederom getest en de waarde is 15,3. Waarschijnlijk was gisteren dus precies de juiste dag. Vanavond nog een keertje voor de bonus en weer geslaagd.
Nu 4 weken duimen draaien en dan weten we of het niet voor niets is geweest.

29 april 2024, dag 28 de echo.  goed nieuws ze is drachtig. 5 weekjes geduld en dan mag het Z nest komen.