T-nest

Nicky
In onze zoektocht voor een reu voor Joy kwamen we Loki (Cyras Loki Dark Boy von der Wolfslounge) tegen en we hebben besloten om hem te gebruiken voor Nicky.We zijn bij hem thuis geweest en zijn erg onder de indruk van zijn karakter.
Hij is net als Nicky HD-A, ED-vrij, DM-vrij en HdG-vrij.
De verwantschap tussen Nicky en Loki is 2,84%.

Loki

Nicky heeft het erg spannend gehouden! 30 september werd ze loops. Het ideale dekmoment bepalen we door het testen van het progesteron d.m.v. een immulite test. De eisprong is bij 5 en het ideale dekmoment zo ongeveer tussen de 8-10. Omdat 90% van de teefjes tussen dag 12 en 16 wordt gedekt hebben we 9 oktober (dag 10 van de loopsheid) haar progesteron bepaald, de waarde was <1.

11 oktober (dag 13) was het 0,2. 15 oktober (dag 16) was het 0,5. Omdat het helemaal niet opschiet, besluiten we een paar dagen te wachten en maandag opnieuw te testen. Zondag (dag 19) is Nicky echter de hele dag onrustig en het lijkt erop dat ze gedekt wil worden, na overleg met de baasjes van Loki er maar heen gereden, we hebben ze samen buiten gelaten om te kijken wat er gebeurde.

En wat blijkt, een spontane dekking, geen hulp nodig. Om zeker te zijn maandag 19 oktober (dag 20) dan toch maar het progesteron nog maar eens bepalen, de waarde was 3,2. Die dekking van zondag had dus totaal geen zin, nou misschien omdat Nicky en Loki een pleziertje hebben gehad. Woensdag 21 oktober (dag 22) nog maar eens testen dan, en ja hoor de waarde is 13,5!
Dinsdag 20 heeft de eisprong dus plaats gevonden. Gelijk de auto in en iets moeizamer dan zondag, maar toch weer een geslaagde dekking. Omdat de waarde zo hoog is, maar geen dag er tussen laten en gelijk vandaag 22 oktober (dag 23) nog maar eens. Nu wil Nicky het eigenlijk nauwelijks meer hebben, maar met een beetje hulp toch nog een dekking.

En nu 4 weken duimen tot de echo!

dekking

Op 18 november hebben we een echo gemaakt en ze is drachtig!

echo

10 december 2020
We hebben voor morgen een afspraak voor de drachtfoto van Nicky.
Omdat we vandaag met een andere hond naar de dierenarts moeten, vervroegen we de afspraak naar vandaag. Vol verwachting klopt ons hart. Nicky heeft altijd grote nesten, is mega dik en heeft verschrikkelijke honger.
Nicky Sluijer 10-12-2020
Er zijn 5 pups te zien, we hopen op 5 levende en gezonde pups, Go Nicky!

19 december 2020 Het T nest van Dorpzicht is geboren

nest

5 pups gezien op de röntgenfoto, dan wordt een makkie denken we.
Niets bleek minder waar.
Zoals gebruikelijk beginnen we met temperaturen om het tijdstip van geboorte te kunnen voorspellen.
Dag 53 37,8 dag 54 37,9 , dag 55 38,0 , dag 56 37,9
Dag 57 ochtend 37,6 , avond 37,8
Dag 58 ochtend 37,6 , avond 37,2 nacht 37,0
19 december is het dag 59, de temperatuur is s ochtends 37,0
Nicky heeft voor de tweede nacht bij ons op de slaapkamer geslapen en ze (dus wij ook) heeft een rustige nacht gehad.
In de ochtend is ze wat onrustig en hijgt ze wat.
om 12:28 komt de eerste perswee, ik heb vergadering van de rasvereniging LSOHV, die moeten we maar afbellen.
Om 12:53 geef ik haar een beetje Calcium. Nicky perst flink en regelmatig en de eerste pup zit in het geboortekanaal. Helaas blijft het daar ook bij en daar word ik toch wel een beetje nerveus van, hij komt gewoon niet verder. Dan eindelijk om 13:58 komen er 2 pootjes uit, even helpen en hoppakee wat een opluchting, de eerste is geboren en wat voor 1, grote zwarte reu van 550 gram, we geven hem bandje oranje.

oranje

Dan net als bij de eerste persen, persen , persen er gebeurt bijna 2 uur lang helemaal niets, buiten rondjes rennen en dan eindelijk kom er (buiten) de volgende pup ter wereld. Om 15:55 uur wordt bandje groen geboren, een zwarte reu van 565 gram.

groen

Nou ja, u snapt vast dat de derde dan ook niet vanzelf komt, om 16:44 wordt er een zilveren (jaja eindelijk) reu geboren van 510 gram, we geven hem bandje zwart.

zwart

Na weer 2 uur regelmatig persen voel ik boven in het geboortekanaal een pup, kan alleen niet met zekerheid zeggen dat de pup er goed voorligt.Op naar de dierenarts maar en gelukkig, hij/zij ligt er mooi recht voor. Nicky krijgt nog een beetje Calcium en thuis gekomen geef ik haar ook oxytocine. En bijna gelijk komt er een pup ter wereld, een zilveren reuzenbaby, bandje roze is een teefje van 620 gram. Inmiddels hebben we er al een hele tijd opzitten waarin Nicky echt hard moet werken, het is nu 19:40 uur.

roze

Nog een uurtje doorzetten en dan komt er een zilveren reu van 555 gram uit, helaas geen teken van leven, alle trucks uit de kast, niets helpt. Helemaal stijf van de adrenaline alles schoongemaakt, wijntje drinken, op jou Nicky! En de telefoon pakken en enthousiaste baasjes bellen en helaas moeten we met maar 4 pups ook veel mensen teleurstellen.
Bijzonder dat beide zwarte mannen de naam Thor krijgen.
Nou dat was hem dan denken we , nog even samen kletsen en dan proberen wat te slapen. Dus niet, we zien dat bandje groen niet doet wat een normaal gezond geboren pup moet doen. Het mannetje heeft stuipen en dat jaagt ons de stuipen op het lijf. Na een onrustige nacht op naar (alweer) de dierenarts, die geeft hem een injectie en stelt ons wat gerust. Met lood in de schoenen de toekomstige baasjes maar gebeld en ons stinkende best doen om hem er door te krijgen. We houden hem warm en geven hem melk via de sonde.

Inmiddels zijn we dik 40 uur verder en het vechtertje doet flink zijn best. Go puppy Thor!!

Kerstavond 2020

Dat was een heftig weekje, Bandje groen heeft gevochten, hij, wij en Nicky hebben er alles aan gedaan, maar hij heeft de strijd helaas verloren. Nicky en de drie musketiers hebben nu rust, dat is aan alles te merken, relaxed zooitje dat groeit als kool.

Het is vandaag de zesde dag

Oranje

Bandje oranje 975 gram (zwarte reu) Thor van Dorpzicht

zwart

Bandje zwart 940 gram (zilveren reu) Luke

Roze

Bandje roze 1120 gram (zilveren teef) Trésor d’argent Jaimie van Dorpzicht (Jamie)

8 januari 2021

Morgen zijn de T’s al weer 3 weken!
Daar waar Nicky bij haar vorige nesten water leek te hebben in de melkbar, heeft ze nu slagroom!
Ongelofelijk, wat een mega grote pups! Gelukkig worden het nu hondjes i.p.v. dikke mollen en kunnen we er nu mee knuffelen.
Het drietal gewogen en gefotografeerd:

oranje1[3049]

Bandje oranje 2620 gram (zwarte reu) Thor van Dorpzicht

zwart1[3048]

Bandje zwart 2340 gram (zilveren reu) Titus Luke van Dorpzicht (Luke)

roze1[3047]

Bandje roze 2645 gram (zilveren teef) Trésor d’argent Jaimie van Dorpzicht (Jamie)

18 januari 2021

Het T nest is vandaag 4 weken en 4 dagen.

36- Nicky en Loki groepsfoto

Sinds ze in dezelfde ruimte als het S nest wonen gaat de ontwikkeling snel.

Als de T-tjes rondlopen, willen wij dat natuurlijk ook en als zij vlees krijgen dan lusten wij dat ook wel.

Dapper scharrelen ze met z’n drietjes een tijdje tussen de grote neven en nichten om daarna lekker in hun eigen ruimte te slapen en te dromen van de grote buitenwereld. Mega knappe en grove pups.

Foto’s van gisteren, gewichten van vandaag:

40- Nicky en Loki, oranje

Bandje oranje 3885 gram (zwarte reu) Thor van Dorpzicht

37- Nicky en Loki, zwart

Bandje zwart  3795 gram (zilveren reu) Titus Luke van Dorpzicht (Luke)

41- Nicky en Loki, rose

Bandje roze 4335 gram (zilveren teef) Trésor d’argent Jaimie van Dorpzicht (Jamie)

24 januari 2021

De eerste dag van de zesde week. De esjes zijn uitgevlogen en ineens zijn de pups van Nicky en Loki, de T-tjes met z’n drieën nog over.. De laatste week liepen ze mee met de rest, met 14 pups in 1 verblijf, spelen, vechten, ontwikkelen. Nu nog 3 pups over, veel vrijheid, overal sjouwen, de weide wereld ontdekken.

Verder ontwikkelen maar en ooh wat een knapperds.

 Bandje oranje (zwarte reu) Thor van Dorpzicht

image00001

 Bandje zwart  (zilveren reu) Titus Luke van Dorpzicht (Luke)

image00004

Bandje roze (zilveren teef) Trésor d’argent Jaimie van Dorpzicht (Jamie)

image00005

3 februari 2021
En dan zitten we al weer in de laatste week, snel gegaan.
De drie musketiers leven samen met Teddy in ons gezin, een gezellige drukte.
Het zijn echte Nicky puppies, mega aanhankelijk.
Apk hebben ze ook allemaal gehad afgelopen week. Ze luisteren naar hun naam, komen gelijk als je roept en eten gaat er prima in.
Al met al een bijzonder nest, van kleine ontevreden obesitas pups naar deze heerlijke knuffels. Moeilijke start en heerlijk einde
unnamed
Jamie (7805 gram)
unnamed (1)
Thor (7000 gram)
unnamed (2)
Luke (6650 gram)
En dan is er rust. I.v.m. het winterse weer zijn de T-Tjes wat eerder vertrokken en we horen goede berichten van de baasjes. Al met al kijken we ondanks de lastige start dik tevreden terug. Logan bedankt dat we Loki mochten gebruiken en T-Tjes het ga jullie goed!
Jamie gaat wonen in Nijverdal
IMG_7243
Thor gaat wonen in Ede
 IMG_7227
Luke gaat wonen in Voeren
IMG_7237

Voor meer foto’s uit de puppytijd zie het album op facebook.

Voor foto’s bij de baasjes zie het album