X-nest

Mama Miya 22 augustus 2023

Miya onze Poolse schone met haar gouden karakter  dat we zo graag willen doorgeven. Bij de aankeuring hoorde we van de keurmeester waar we op moesten letten qua reuenkeuze en met deze extra kennis gingen we vol goede moed op zoek. Na onze zoektocht kwamen we terecht in Friesland bij een hele mooie reu

Vol trots stellen we u voor aan Broer

Voor meer informatie zie zijn facebookpagina 

Broer is net als Miya HD-A, ED-vrij, DM-vrij en Dwerggroei vrij

Ik had Broer al een aantal keren mogen ontmoeten en hij is echt prachtig. 

Qua kleuren het volgende,  Miya is aw/aw en Broer is at/a beide zijn iI. Dus het volledige nest zal een grauwe aftekening hebben en 25% zilvergrauw.

Dus die twee hadden een date.
Ik heb werkelijk nog nooit 2 zulke lieve honden bij elkaar gezien, dus wat we gaan fokken? I don’t know, schaap in wollfskleren?

Vorige week hebben Tatjana en Linda een vroege drachtecho laten maken (ja, ik heb heeeel veel geduld) en helaas was ze niet drachtig. Vandaag nog maar een echo dan voor de zekerheid, teleurgesteld en met lood in de schoenen. De dierenarts geeft nog eens aan dat hij niet verwacht dat het nu anders is. Op de radio horen we het liedje MAMA MIYA, we maken grapjes, dat willen we graag een MAMA MIYA.

En dan tot onze grote verrassing is Miya echt drachtig!!!!!!!!!!!!!!

Wordt vervolgd …………..

16-08-2023

Hoe is het met Miya? Hoeveel pups krijgt ze? Vaak gehoorde vragen, de kennismakingsgesprekken zijn bijna achter de rug en Miya blijft vanaf vrijdag permanent hier.  

Vandaag stond de foto op het programma, Miya is drachtig van 7 pups. Op naar de bevalling

22 augustus 2023, het X nest van Dorpzicht is geboren.

Eigenlijk is het een saai verhaal. Maar bij zulke dingen als een bevalling is saai juist goed! We proberen het tijdstip van de bevalling te bepalen door Miya haar temperatuur te monitoren, alleen komt er (bijna) geen temperatuurdip. Dus wij rekenen nog nergens op, zitten lekker te eten, roedel inclusief Miya om ons heen, lekker buiten. We zien Miya een beetje puffen en ineens is de straat een beetje nat, de vliezen zullen toch niet gebroken zijn? Maar ff goed in dat gaten houden, Miya ff naar de puppykamer begeleiden, ik (Johan) naar binnen om de riem op te halen, als ik terug kom wandelen hoor ik Anneke al roepen, de eerste pup is er al. Miya had een gat gegraven in het weiland en de kleine dappere zandhaas ligt daar in te kruipen, de hele roedel erom heen. Deze dappere reu geven we bandje rood, geboren om 18:28 490 gram.

Tatjana en Linda ( de baasjes) maar een berichtje gestuurd, die komen er aan, spullen klaarzetten en gebruik maken van mijn allerbeste eigenschap, geduld. Miya met haar pup in de kist en wachten. Inmiddels zijn Tatjana en Linda gearriveerd en na een keer persen komt weer helemaal zelfstandig een mooi grauw teefje ter wereld, we geven haar bandje roze, geboren om 20:13 425 gram

En zo gaat het eigenlijk ieder uur, Miya doet haar ding, pupje komt eruit, Miya pakt hem uit en verzorgt hem, we zitten er bij en kijken er na.

21:11 bandje oranje, teef van 505 gram

22:01 bandje donker blauw, reu van 510 gram

23:17 bandje groen, reu 520 gram

Miya wordt wel een beetje moe, dus we geven haar een beetje calcium, we gaan ff met haar naar buiten en ja hoor gelijk weer een pup, netjes in de kist om 00:19 bandje licht blauw , teef 440 gram

Nu gaat iedereen naar bed en ik blijf alleen met Miya voor de laatste pup. Romee komt terug van vakantie, kan ze nog mooi ff een geboorte meemaken. Maar deze kerel moet van heel ver komen, hij komt vol slijm volledig levenloos ter wereld. Uitslaan, uitzuigen, oma’s wondermiddeltjes erin, opwrijven en dan begint hij met toch te gillen, hij houdt niet meer op. Hmm niet echt lekker gevoel, maar na een tijdje doet ook bandje grijs het goed, geboren 01:57, reu van 480 gram.

Moe maar voldaan naar bed. Normaal vertellen we ook altijd welke kleur een pup heeft, of beter gezegd welke aftekening. Ze zijn alle 7 grauw, nu zijn Broer en Miya allebei drager van het zogenaamde zilvergen, dus we gaan via een laboratorium test de uiteindelijk kleur bepalen (De eigenwijze fokker denkt wel dat hij het al weet, we gaan het zien) Inmiddels hebben we bijna alle nieuwe baasjes gesproken en gaat het fantastisch met moeder en kids.

24 augustus 2023, dat was wel een heel korte roze wolk. Een van de mannetjes heeft vocht achter zijn longen, we doen alles wat we kunnen, maar het is erg spannend…

31 augustus 2023

We zijn 10 dagen onderweg. En eigenlijk gingen de afgelopen dagen hier alleen maar over zorg voor de kleine man. 4 dierenarts bezoeken, 8 keer voeren dag en nacht zorg en nog eens zorg. Vandaag gaf hij dan eindelijk de oneerlijke strijd op en overleed hij bij de dierenarts. We hebben er echt alles maar dan ook alles aan gedaan. We hebben de baasjes moeten informeren en nu zijn we echt heel erg moe.

Dus vanaf nu gaan we genieten van onze zesling. Want de andere 6 die doen het echt geweldig, helemaal zorgeloos, groeien, eten, slapen. Miya is relaxed, de tantes mogen al buurten, heerlijk. De eerste naam is binnen X-Bikkel van Dorpzicht. Onderstaand de gewichten en portretjes.

Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu (Ii) 1045 gram

Bandje Roze, teef 790 gram

Bandje Oranje , teef 1010 gram

Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu (Ii) 1050 gram

Bandje Groen , reu 1140 gram

Bandje Licht Blauw , teef 910 gram

8 september 2023 eindelijk saai

18 dagen onderweg. Sinds bandje grijs is overleden gaat alles lekker vanzelf. We hebben vakantie dus we genieten heerlijk van het kleine grut. Ze slapen, eten, ontlasten en groeien. Ze zijn mega tevreden en groeien echt als kool. De ogen en de oren zijn open. Heerlijk druk in de kraamkamer met bezoek en tantes die heel graag willen buurten. Miya doet het goed als moeder en ze is helemaal opgenomen in de roedel. Vreemde mannen vindt ze een beetje eng en ze weet niet zo goed hoe ze daarmee om moet gaan.  Dus saai = goed. Gewichten en portretten.

Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu (Ii) 1550 gram

Bandje Roze, teef 1285 gram

Bandje Oranje, Wolfsgrauwe teef (II) 1805 gram

Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu (Ii) 1560 gram

Bandje groen zilvergrauwe reu (ii), 1710 gram

Bandje Licht Blauw , teef 1440 gram

15 september 2023

Zo he, wat zijn de X-jes relaxed, mama Miya ook overigens, alle tantes mogen een beetje helpen met moederen. Ondertussen zijn ze lekker aan de pap, is het verblijf flink vergroot. Ze mogen graag dollen met elkaar, ze beginnen te plassen op de kranten. Zondag komen alle baasjes. Onderstaande de gewichten en portretten, het is de vierde dag van de vierde week.

Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu (Ii) 3275 gram

Bandje Roze, teef 2980 gram

Bandje Oranje, Wolfsgrauwe teef (II) 3530 gram

Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu (Ii) 3295 gram

Bandje groen zilvergrauwe reu (ii), 3520 gram

Bandje Licht Blauw , teef 2295 gram

Voor meer foto’s zie het facebook album

21 september 2023, de derde dag van de vijfde week

Afgelopen weekend waren de baasjes op bezoek. Uiteraard was het gezellig, maar de X-jes deden wat ze altijd deden, relaxen en slapen, dus tja. Nou dan kan ik je vertellen dat het inmiddels anders is, ze spelen, knuffelen, gaan naar buiten, vreten als een grote, maar al met al nog steeds enorm relaxte pups. 5 namen hebben we al: Xem Tinker van Dorpzicht, Xenos van Dorpzicht, X-Bikkel van Dorpzicht, Xolani van Dorpzicht en Xiao Lana van Dorpzicht. Tatjana heeft ze gisteren gefotografeerd en vandaag zijn ze gewogen.

Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu (Ii) 3275 gram

Bandje Roze, teef 2980 gram

Bandje Oranje, Wolfsgrauwe teef (II) 3530 gram

Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu (Ii) 3295 gram

Bandje groen zilvergrauwe reu (ii), 3520 gram

Bandje Licht Blauw , wolfsgrauwe teef (Ii) 3100 gram

Voor meer foto’s zie het facebook album

2 oktober 2023 6 weken zijn de X-jes al weer, dus tijd voor een voorstelrondje. De pups zijn heel veel buiten, de grote wereld hebben ze ontdekt en met zes volwassen teefjes op 6 pups kan je wel zeggen dat er flink gemoederd wordt. Hadden we al gezegd dat de pups relaxed zijn? hahaha, ongelofelijk wat chill. Dit wil je toch als fokker! We hebben met het baasje van Broer al over een eventuele herhaling gesproken. En zaterdag na de verdeling zeiden we tegen elkaar, niet alleen de pups zijn relaxed, de nieuwe baasjes eigenlijk ook!

Xem Jolle Bouma van Dorpzicht (Jolle) Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu (Ii) gaat wonen in Wemelum

Xolani van Dorpzicht, Bandje Roze, zilvergrauwe teef (ii) gaat wonen in Onstwedde

Xiva-Ziva van Dorpzicht (Ziva) Bandje Oranje, Wolfsgrauwe teef (II) gaat wonen in Dongen

X-Bikkel van Dorpzicht (Bikkel) Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu (Ii) gaat wonen in Uffelte.

Xenos van Dorpzicht Bandje groen zilvergrauwe reu (ii), gaat wonen in Lepuix (Frankrijk)

Xiao Lana van Dorpzicht (lana) Bandje Licht Blauw , wolfsgrauwe teef (Ii) gaat wonen in Rotterdam

Voor meer foto’s zie het facebook album

12 oktober 2023, de laatste daagjes samen, de tweede dag van de achtste week. Eigenlijk begin ik er een beetje tegenop te zien om hier een verhaaltje op te schrijven. Want het is nog steeds hetzelfde. In het begin schreef ik Saai=goed, dus laten we het daar op houden. We hebben echt nog never nooit zo’n relaxed nest gehad. Er wordt niet gekrijst (zelfs niet als we voer klaarmaken) er wordt niet ontsnapt, onze X-jes vinden alles prima. Ze zijn enorm maar dan ook heel erg mensgericht. Ook mama Miya doet het mega goed in onze roedel. Dik tevreden fokker. Zaterdag vliegen er 4 uit, zondag eentje en Xenos die blijft nog een week of 8. We doen het net als in het begin met Miya pendelend tussen ons en Tatjana en Linda. Gaaf nest, het ga jullie goed! Ben zo benieuwd hoe alles uitgroeid!

Xem Jolle Bouma van Dorpzicht (Jolle) Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu 7,2 kg

Xolani van Dorpzicht, Bandje Roze, zilvergrauwe teef 6,9 kg

Xiva-Ziva van Dorpzicht (Ziva) Bandje Oranje, Wolfsgrauwe teef 7,3 kg

X-Bikkel van Dorpzicht (Bikkel) Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu 7,2 kg

Xenos van Dorpzicht Bandje groen zilvergrauwe reu 7,8 kg

Xiao Lana van Dorpzicht (lana) Bandje Licht Blauw , wolfsgrauwe teef 7 kg

Voor meer foto’s zie het facebook album

15 oktober 2023,

gisteren was grote uitzwaaidag. 4 pups vlogn euit. Jolle is vandaag opgehaald en Xenos, die blijft voorlopig omdat hij naar het buitenland gaat. Jolle natuurlijk ook wel een beetje, maar tja z’n vader is ook Fries. Vol goede zin waren de baasjes hier, Anneke zorgde voor de inwendige mens en had voor iedereen een leuke verrassing klaar. Foto momentjes, samen ff keuvelen. Kennis maken met papa Broer was ook erg leuk voor iedereen. Zo fijn dat hij en baasje Lutske hier waren. Inmiddels krijgen we van iedereen leuke berichtjes en er is een groepsapp aangemaakt. Onze missie is volbracht en we kijken tevreden terug naar de afgelopen 8 weekjes. We gaan jullie volgen!

Xem Jolle Bouma van Dorpzicht (Jolle) Bandje Rood, Wolfsgrauwe reu

Xolani van Dorpzicht, Bandje Roze, zilvergrauwe teef

Xiva-Ziva van Dorpzicht (Ziva) Bandje Oranje, Wolfsgrauwe teef

X-Bikkel van Dorpzicht (Bikkel) Bandje Donker Blauw, Wolfsgrauwe reu

Xenos van Dorpzicht Bandje groen zilvergrauwe reu (met het baasje van papa Broer)

Xiao Lana van Dorpzicht (Lana) Bandje Licht Blauw , wolfsgrauwe teef

Voor meer foto’s zie het facebook album