Voorstellen

We streven naar het fokken van de oorspronkelijke Oost Duitse lijn, Oudduitse Herders die wat zwaarder van bouw zijn dan de zogenaamde West Duitse lijn. Voor elk van onze honden hebben we een pagina aangemaakt waar u de honden kunt bekijken en de fokresultaten kunt bewonderen.

Ons uitganspunt is om 1 a 2 nestjes per jaar te fokken, echter niet de kwantiteit maar de kwaliteit is hierbij leidend. Wij willen gezonde (huis) honden fokken, waarbij we uiterst kritisch zijn in onze keuze voor de reuen en schuwen we niet om zo nodig hiervoor ver te rijden. De puppen groeien op met kinderen, dit gebeurt grotendeels in huis. De puppen worden erg goed gesocialiseerd, zodat ze erg stabiel en nergens bang voor zijn als ze naar hun nieuwe baasjes gaan.

De pups krijgen een afstammingsbewijs van de  rasvereniging. Al onze honden zijn getest op HD, ED, DM en HDG, ook zijn ze allemaal Embark getest.

De pups worden uiteraard ingeënt en ontwormd, verder krijgen ze een super socialisatie. Samen met de nieuwe baasjes maken we de match om te kijken welk hondje, waar het beste past.