W-nest

21 april 2023

Royal Lady Jazzy van Dorpzicht

Het W-nest is voor Jazzy, prachtig is ze geworden he?
We hebben lang getijfeld welke reu we voor haar willen, we willen graag een dochter gaan gebruiken voor onze toekomstige fokplannen. We zijn uiteindelijk terechtgekomen bij onze vrienden Guillaume en Laetitia van La Légende du Loup Noir, mes chers amis, merci de votre confiance.

We hebbe gekozen voor Eat

E.T. Magic Black

Eat is net als Jazzy, HD-A, ED-vrij, DM-vrij en Dwerggroei vrij.
We hebben Eat al verschillende keren mogen ontmoeten en hij is mega indrukwekkend, een reus.
Maar wel een vriendelijke reus, we zijn erg blij met onze keuze.
Voor meer informatie over Eat, zie zijn pagina

Een kijkje in de kleuren genetica , we verwachten 87,5% zilvergrauwe aftekening (aw/aw, aw/at en aw/a) (i/i) En 12,5% zwart-zilver aftekening (At/a en i/i).

3 februari werd Jazzy loops.
Het ideale dek moment bepalen we door middel van een Immulite test, de eisprong is bij een waarde van 5 ng/l en het ideale dek moment is dan bij een waarde van 7-8 ng/l.
Bij 80% van de teefjes is dit tussen de 12e en 16e dag van de loopsheid.
Dus testen maar, extra spannend i.v.m. de afstand
13 februari dag 11 hebben we voor het eerst getest en de waarde was 0,5.
15 februari dag 13 was het 0,6
17 februari dag 15 was het 2,33 oeps en nu? Het weekend komt eraan, morgen nog maar eens testen
18 februari dag 16 was het 4,2
Dus niet meer testen maar rijden, durf het niet te gokken tot maandag

19 februari (dag 17) ’s ochtends om 6 uur de auto in en lekker op ons dooie gemakje naar Frankrijk, lekker wandelen onderweg, zelfs de Ballon d’Elsace nog ff op geweest, lag nog een klein beetje sneeuw.
S ’middags om 15:00 uur zijn we er, bakkie koffie met mijn vrienden Laetitia en Guilaume van de kennel La legende du loup Noir. Dan na de koffie maar met Eat en Jazzy de berg op lopen en na ff spelen is het gelijk al gepiept, geslaagde dekking toppie. Daarna samen gewandeld, lekker eind de berg op en ’s avonds lekker borrelen en lekker eten.

20 februari (dag 17) ,na het ontbijt, eind gewandeld, eind van de ochtend met de beide lovers de berg maar weer op, nou ja, klein stukje en toen was het al weer raak.
’s Middags met Jazzy naar de Ballon en ’s avonds lekker kletsen met elkaar.

21 februari (dag 18) vroeg uit de veren, want we willen nog een progesteron test doen om te voorkomen dat we te vroeg naar huis rijden. 7 uur bloed afnemen, 40 minuten rijden naar de dierenarts. Om 9:10 uur de uitslag, het progesteron is 17,86, perfect! We hebben dus sowieso na de eisprong gedekt. Nog een laatste keer proberen maar, voor de bonus. En na weer een gelaagde dekking voldaan op naar huis, we zijn terug in Les pays bas.

Kortom 3 topdekkingen tussen 2 honden met een klik, nu 28 dagen afwachten en dan weten we of het succesvol is geweest.
Wordt vervolgt….

14 maart 2023, we hebben een afspraak staan om volgende week een echo te maken van Jazzy. We zijn zo mega benieuwd dat we echt niet langer meer kunnen wachten, dus hebben we vandaag maar alvast een echo gemaakt en wat blijkt, Jazzy is drachtig van een groot nest, yeah!! Nu nog ff 5 weekjes geduld en dan kan het feest beginnen.

11-4-2023 dag 50

Eigenlijk wilden we donderdag naar de dierenarts voor de  röntgenfoto, maar Johan had z’n geduld weer eens op, dus gingen we vandaag.

De meningen over het precieze aantal zijn nogal verdeeld, er zijn zelfs al weddenschappen op afgesloten, dus we gaan het zien…..

21 april 2023

Het W-nest van Dorpzicht is geboren 

Je kan bij benadering het tijdstip van de geboorte een klein beetje timen door de temperatuur te monitoren, als deze een hele graad daalt dan komt de bevalling er snel aan. Pups worden normaal gesproken geboren tussen dag 58 en dag 63  en omdat het een groot nest betreft, heeft Johan  vakantie vanaf de 58e dag.

Temperaturen dus, 14/4 (dag 53) 37,8 16/4 (dag 55) 37,9, 17/4 (dag 56) ochtend 37,4 avond 37,5, 18/4 (dag 57), ochtend 37,6, avond 37,5, 19/4 (dag 58) ochtend 37,7, avond 37,8.

20/4 (dag 59) na een erg onrustige nacht met veel puffen wil Jazzy niet meer eten en mogen de andere honden niet meer in haar buurt komen, de temperatuur is ‘s ochtends 37,3, de hele dag is ze een beetje teruggetrokken en ‘s avonds 36,8. Dat is een serieuze daling dus! Om 18:30 uur knappen de vliezen en ons inmiddels vaste bevallingsteam van Anneke, Romee, Amina en Johan zit klaar. Alleen er gebeurt helemaal niets. Jazzy gedraagt zich zoals iedere hond die aan het bevallen is, alleen zijn er geen persweeën. Dus we wachten en we wachten en we wachten. om 23:45 uur vertrouwen we het niet meer, dit is niet normaal, dus we bellen de dierenarts. Hij adviseert ons om calcitat en oxytocine te geven. Op een paar kleine mini persjes na, helpt dit helaas niets.
Inmiddels is het 21 april geworden en om half 1 rijden we naar Nijverdal naar de dierenarts. Hij staat al klaar en Jazzy moet een keizersnede ondergaan, ons ervaren team kan dit wel en Amina en Romee wrijven alle pups op zodat ze al snel zingen en het lijkt allemaal goed te zijn. Eerste baarmoederhoorn 6 pups, hoeveel zouden het er zijn? Daar waren de meningen nog al over verdeeld, tweede baarmoederhoorn 4 pups gehad, nu wordt het spannend, komt er een bonus? En ja hoor, Amina wist het al zeker maar het zijn er echt 11! Nu nog een teefje om te houden, want we hebben echt alleen maar reutjes gezien, ff goed kijken dus, en ja hoor toch nog 3 dametjes, we hebben iets te kiezen, zowel zwart-zilver als zilvergrauw. Om half 2 rijden we weer naar huis, Jazzy verzorgd de pups, alles lijkt goed en tevreden. Inmiddels zijn de nieuwe baasjes gebeld, niet iedereen blij helaas, want het is een echte mannen bedoeling.

We stellen ze aan jullie hoor!!

Bandje paars een zwart/zilveren teef van 465 gram

Bandje roze een zilvergrauwe teef van 510 gram

Bandje licht blauw een zilvergrauwe teef van 470 gram

Bandje rood een zilvergrauwe reu van 440 gram

Zonder bandje een zilvergrauwe reu van 500 gram

Bandje geel een zwart-zilveren reu van 465 gram

Bandje groen een zilvergrauwe reu van 420 gram

Bandje zwart een zilvergrauwe reu van 505 gram

Bandje donker blauw een zilvergrauwe reu van 460 gram

Bandje grijs een zwart zilveren reu van 515 gram

Bandje oranje een zwart zilveren reu van 550 gram

1 mei 2023
11 dagen zijn ze al weer! De ogen zijn al open, ze zijn heel erg tevreden en groeien gestaag. Jazzy is een heel goede moeder, verzorgd ze de hele dag. Beschermend is ze ook, niet alleen naar de honden, vreemde mensen vindt ze nog niet fijn bij de kist. Het begin ging een beetje stroef, 2 pups waren er de eerste dag niet gegroeid, Jazzy wilde slecht eten en had een beetje verhoging. Inmiddels is de medicatie bijna afgebouwd en gaat het top! Alle pups hebben een warm mandje gevonden, 1 mannetje gaat bij Oma Nicky wonen! Dit vinden we heel erg fijn en bijzonder!
Alle namen zijn al bekend, we hebben Wayne Mikey van Dorpzicht, Whooper van Dorpzicht (Marley), Wander-Buddy van Dorpzicht,
Waudru Garcon van Dorpzicht (Garson), Wodan van Dorpzicht, Waylon-Jay van Dorpzicht, Wessel van Dorpzicht, Wisty van Dorpzicht, Woek Doerak van Dorpzicht,  Wolv van Dorpzicht en Wiby van Dorpzicht.

Bandje paars, zwart zilveren teef vandaag 1045 gram

Bandje roze, zilvergrauwe teef vandaag 1010 gram


Bandje licht blauw, zilvergrauwe teef, vandaag 930 gram 


Bandje rood, zilvergrauwe reu, vandaag 990 gram 


Zonder bandje, zilvergrauwe reu, vandaag 1000 gram 


Bandje geel, zwart zilveren reu, vandaag 800 gram 


Bandje groen, zilvergrauwe reu, vandaag 750 gram 


Bandje zwart, zilvergrauwe reu, vandaag 1090 gram


Bandje donker blauw, zilvergrauwe reu, vandaag 900 gram


Bandje grijs, zwart zilveren reu, vandaag 1035 gram


Bandje oranje, zwart zilveren reu, vandaag 1015 gram 

12-5-2023

We zijn al weer 3 weken onderweg, het worden al hondjes. Alle baasjes zijn op bezoek geweest. Ze zijn ontwormd, nagels geknipt, het verblijf is groter. En sinds een paar dagen voorzichtig aan de pap. Heerlijk relaxed, mama Jazzy zorgt erg goed voor ze! Als is zo ook wel een beetje erg beschermend, naar mensen en naar de tantes.  Maar het zijn haar pups, dus we doen de dingen als zij er klaar voor is. De pups spelen, ontwikkelen en groeien, al met al dik tevreden. Helaas deze week de foto’s van wat mindere kwaliteit, volgende week weer goeie, beloofd!

Bandje paars, zwart zilveren teef vandaag 1565 gram

Bandje roze, zilvergrauwe teef vandaag 1630 gram

Bandje licht blauw, zilvergrauwe teef, vandaag 1525 gram

Bandje rood, zilvergrauwe reu, vandaag 1765 gram

Zonder bandje, zilvergrauwe reu, vandaag 1525 gram

Bandje geel, zwart zilveren reu, vandaag 1255 gram

Bandje groen, zilvergrauwe reu, vandaag 1220 gram 

Bandje zwart, zilvergrauwe reu, vandaag 1715 gram

Bandje donker blauw, zilvergrauwe reu, vandaag 1335 gram

Bandje grijs, zwart zilveren reu, vandaag 1560 gram

Bandje oranje, zwart zilveren reu, vandaag 1730 gram

Voor meer foto’s zie het facebook album

22 mei 2023, de vierde dag van de vijfde week

Het is zo mega snel gegaan, de vleespap is vlees geworden de pups komen naar buiten, plassen op de krant. Helaas mogen de tantes er nog steeds niet bij van Jazzy. De pups ontwikkelen zicht, de karakters worden zichtbaar. Veel knuffelbezoek. De grote ontdekkingsreis is begonnen van ons erf. Maar ook nog steeds slapen ze veel. Het zijn geen enorme eters. Zitten een paar draakjes tussen, maar al met al nog steeds dik tevreden. Ook weten we wie Wiby is, de pup die ons fokprogramma moet gaan versterken. Zoals beloofd deze week betere foto’s, Albert is geweest.

Zie het album voor de rest van de foto’s

Gewichten vandaag :

bandje paars 2765 gram, bandje roze 3130 gram, bandje licht blauw 2780 gram, bandje rood 2895 gram, zonder bandje 2950 gram, bandje geel 2585 gram, bandje groen 2545 gram, bandje zwart 2650 gram, bandje donker blauw 2565 gram, bandje grijs 2190 gram, bandje oranje 2955 gram

29 mei 2023

Het is vandaag de vierde dag van week 6. De pups hebben een groot buitenverblijf, ze ontwikkelen zich in razend tempo. Alle tantes mogen nu eindelijk mee moederen. Ynouk is de hele dag in het verblijf te vinden, prachtig vindt ze het. Het eten gaat een beetje moeizaam (vooral na het ontwormen), maar we hebben ze inmiddels allemaal aan het eten. Vandaag was de verdeling, best spannend voor iedereen, maar het is gelukt. We hebben de bandjes verwisseld en van iedere pup een korte omschrijving gegeven. Het W-nest stelt zich voor:

Wolv van Dorpzicht (bandje paars) gaat wonen in Vries, ze is een onderzoekend werkertje, vandaag weegt ze 3290 gram

Wiby van Dorpzicht (bandje roze) gaat wonen in Hellendoorn, ze is een pittig dametje. Als de natuur het wil zal ze in de toekomst het fokprogramma van Van Dorpzicht gaan versterken, vandaag weegt ze 4220 gram. Zie ook haar eigen pagina.

Wisty van Dorpzicht (bandje licht blauw) gaat wonen in Dalmsholt, ze is een lieve zachte pup, vandaag weegt ze 3575 gram

 

Woek Doerak van Dorpzicht (Bandje Rood) gaat wonen in Brummen, hij is een werkertje, heel vrij, ook pittig maar een tikje onzeker. Vandaag weegt hij 3955 gram

Wessel van Dorpzicht (zonder bandje) gaat wonen in Made bij oma Nicky. Wessel is een pittig mannetje, heel vrij en zelfstandig. Hij weegt 4035 gram

Wayne Mikey van Dorpzicht (bandje geel) gaat wonen in Elim. Hij is een vrije pup, dapper, aanwezig, speels en leergierig. Hij weegt 3480 gram

Waylon-Jay van Dorpzicht (bandje groen) gaat wonen in Slootdorp, hij is onderzoekend, erg zelfstandig en vrij, hij weegt 3080 gram.

Whooper van Dorpzicht (Marley) gaat wonen in Wierden (bandje zwart)zelfstandig, leuk mannetje, geen haantje de voorste, hij weegt 3830 gram

Wander-Buddy van Dorpzicht (bandje donker blauw) gaat wonen in Warffum bij Ela uit het E-nest. Hij is zelfstandig en heeft een beetje pit. Hij weegt vandaag 3750 gram.

Wodan van Dorpzicht (Duke)  (bandje grijs) gaat wonen in Hulsberg.  Hij is erg mensgericht, rustig en gaat confrontaties uit de weg. Hij weegt 3265 gram.

Waudru Garcon van Dorpzicht (Garson) gaat wonen in Zoutkamp, Garson (bandje oranje) is een werkertje, erg vrij, pittig, zeker en stabiel. Hij weegt 4345 gram

Zie het album voor de rest van de foto’s

7 juni 2023 7 weekjes onderweg, zit er bijna op. De W’tjes zijn enorm tevreden pups, ze zijn makkelijk, ontzettend mensgericht, bescheiden in het eten. Alle pups zijn gezond, alle reutjes hebben beide balletjes, ze zijn ingeënt, ontwormd, contracten zijn opgemaakt, afstammingsbewijzen zijn aan gevraagd, puppy pakketjes bijna klaar. Dik, dik tevreden fokker! Nog een paar dagen genieten en dan kan het uitvliegen beginnen.

Wolf van Dorpzicht (bandje paars) zwart-zilveren teef 4,8 kg

Wiby van Dorpzicht (bandje roze) zilvergrauwe teef 5,7 kg

Wisty van Dorpzicht (Bandje Licht Blauw) zilvergrauwe teef 5,3 kg

Woek Doerak van Dorpzicht (Bandje Rood) zilvergrauwe reu 5,5 kg

Wessel van Dorpzicht (zonder bandje) zilvergrauwe reu 6,2 kg

Wayne Mikey van Dorpzicht (bandje geel) zwart-zilveren reu 5,1 kg

Waylon-Jay van Dorpzicht (bandje groen) zilvergrauwe reu 4,6 kg

Whooper van Dorpzicht (Marley) (Bandje zwart) zilvergrauwe reu 5,5 kg

Wander-Buddy van Dorpzicht (bandje donker-blauw) zilvergrauwe reu 5,3 kg

Wodan van Dorpzicht (Duke) (bandje grijs) zwart-zilveren reu 4,9 kg

Waudru Garcon van Dorpzicht (Garson) (Bandje oranje) zilvergrauwe reu 6,2 kg

Zie het album voor de rest van de foto’s