Drachtboek R Nest

aaa

We willen zelf graag een pup aanhouden, na een tijdje discussiëren en overleggen zijn we er uit, het moet een dochter van Nicky worden.
Dan de reuenkeuze, dat valt nog niet mee, wie moet de vader worden? Na een lange speurtocht komen we uit bij de fokker van onze Joy, nl bij Iris en Wolfgang van Camelot. Vol trots stel ik voor: Lancelot vom Schattenwolf

IMG_0354

Lancelot is net als Nicky HD-A, ED, DM en HDG vrij!

3 september werd Nicky loops, Op vrijdag 13 september dag 11 hebben we het progesteron getest om het juiste tijdstip van dekking te bepalen, voor een dekking moet deze waarde ongeveer tussen de 8 en de 10 liggen volgens de immulite test, de waarde was 0,5/0,6.
Maandag 16 september dag 14 was het 0,99
Woensdag 18 september dag 16 was het 2,9
Vrijdag 20 september dag 18 was het 6,18
Dus zaterdag de 21e zijn we voor de eerste keer naar Lancelot gegaan, op dag 19 terwijl 90% van de teven tussen de 12e en 16e dag wordt gedekt.
Het ging niet helemaal van harte, toch nog een beetje aan de vroege kant, maar de dekking is wel geslaagd. Maandag 23 september opnieuw naar de reu, dag 21, ging niet helemaal vanzelf maar makkelijker dan zaterdag.Dus het lange wachten is beloond, we hebben 2 geslaagde dekkingen gehad.

Al met al niet een heel goed gevoel erover, ook het gedrag van Nicky biedt weinig aanknopingspunten, dus vandaag 19 oktober met weinig goede hoop naar de dierenarts voor de echo.

echo

Nicky is drachtig van een klein nestje, wordt vervolgd….

13-11-2019

Dag 52 van de dracht
Nicky is helemaal nog niet dik en heel erg fit.
Omdat we zelf een teefje hadden willen houden zijn we een beetje teleurgesteld omdat Nicky maar 4 pups draagt.
We hebben niet de illusie dat er wat voor ons bijzit, dus we zijn al een tijdje aan het puzzelen met andere nesten, zowel bij onszelf als bij andere fokkers.
Vandaag is de dag van de röntgenfoto en we zijn bang dat het er minder dan 4 zijn, ze heeft amper een buik vergeleken met de 2 vorige nesten.
Groot was dan ook onze verbazing toen we de foto zagen!
Tel zelf maar eens, hier hadden we absoluut geen rekening mee gehouden

Nicky

Thema door Anders Norén