Drachtboek T-nest

Nicky
In onze zoektocht voor een reu voor Joy kwamen we Loki (Cyras Loki Dark Boy von der Wolfslounge) tegen en we hebben besloten om hem te gebruiken voor Nicky.We zijn bij hem thuis geweest en zijn erg onder de indruk van zijn karakter.
Hij is net als Nicky HD-A, ED-vrij, DM-vrij en HdG-vrij.
De verwantschap tussen Nicky en Loki is 2,84%.

Loki

Nicky heeft het erg spannend gehouden! 30 september werd ze loops. Het ideale dekmoment bepalen we door het testen van het progesteron d.m.v. een immulite test. De eisprong is bij 5 en het ideale dekmoment zo ongeveer tussen de 8-10. Omdat 90% van de teefjes tussen dag 12 en 16 wordt gedekt hebben we 9 oktober (dag 10 van de loopsheid) haar progesteron bepaald, de waarde was <1.

11 oktober (dag 13) was het 0,2. 15 oktober (dag 16) was het 0,5. Omdat het helemaal niet opschiet, besluiten we een paar dagen te wachten en maandag opnieuw te testen. Zondag (dag 19) is Nicky echter de hele dag onrustig en het lijkt erop dat ze gedekt wil worden, na overleg met de baasjes van Loki er maar heen gereden, we hebben ze samen buiten gelaten om te kijken wat er gebeurde.

En wat blijkt, een spontane dekking, geen hulp nodig. Om zeker te zijn maandag 19 oktober (dag 20) dan toch maar het progesteron nog maar eens bepalen, de waarde was 3,2. Die dekking van zondag had dus totaal geen zin, nou misschien omdat Nicky en Loki een pleziertje hebben gehad. Woensdag 21 oktober (dag 22) nog maar eens testen dan, en ja hoor de waarde is 13,5!
Dinsdag 20 heeft de eisprong dus plaats gevonden. Gelijk de auto in en iets moeizamer dan zondag, maar toch weer een geslaagde dekking. Omdat de waarde zo hoog is, maar geen dag er tussen laten en gelijk vandaag 22 oktober (dag 23) nog maar eens. Nu wil Nicky het eigenlijk nauwelijks meer hebben, maar met een beetje hulp toch nog een dekking.

En nu 4 weken duimen tot de echo!

dekking

Op 18 november hebben we een echo gemaakt en ze is drachtig!

echo

Thema door Anders Norén