Drachtboek S nest

Joy

Voor het laatste nest van Joy moesten we ivm Covid een Nederlandse reu kiezen.
We willen graag een pup van haar houden, dus extra spannend.
We zijn erg tevreden over onze keuze en willen u vol trots voorstellen aan Wolf! (Unchained Wolf vom Hof Grebe)

Wolf is HD-A, ED-vrij, DM-vrij en HD-vrij. De verwantschap tussen Wolf en Joy is 2,23%.

Wolf is drager van het zogenaamde zilvergen, we zijn dus erg benieuwd naar de pups.
Zijn baasje omschrijft zijn karakter als volgt:
Wolf is eigenlijk best een rustige hond. Aan de riem wat pittiger dan los. Hij is waaks en houdt van zwemmen. Hij benadert mensen in zijn eigen tempo.

Wolf is een levensgenieter, zodra de riem losgaat kwispelt hij en snuffelt hij alles af. Op het veld doet hij graag volgwerk en over een schutting, maar bij detectie toont hij geen interesse en bij schapendrijven graast hij naast de schapen, een echte werkhond is het dus niet. Hij is graag dicht bij het baasje. Heel lief met babydieren zoals kuikens en konijnen en niet echt een jager. Los kan hij goed met andere honden (met reuen even aftasten), aan de riem heeft hij wel eens een grote mond (en klein hartje).

Het ideale dekmoment bepalen we door het testen van het progesteron d.m.v. een immulite test. De eisprong is bij 5 en het ideale dekmoment zo ongeveer tussen de 8-10. Woensdag 30 september (dag 10 van de loopsheid) was de waarde <1, zaterdag 3 oktober (dag 13 van de loopsheid) 3,54). Maandag 5 oktober (dag 14) hebben we opnieuw de progesteron van Joy bepaald, deze was 9,12. Dit betekent dat zondag de eisprong was. Maandag 5 oktober en woensdag 7 oktober (dag 16) hebben er 2 geslaagde dekkingen plaatsgevonden tussen Joy en Wolf. 3 november, dag 28 van de dracht, hebben we een echo gemaakt. Extra spannend omdat hiervoor Ynouk 2 keer niet drachtig was en we erg graag een 2020 nestje willen. Joy gedraagt zich als een diva en erg drachtig, zou dus goed moeten zitten, maar blijft toch spannend! Met kriebels in de buik naar de dierenarts. En drachtig, Yeah!! Hartstikke veel pups te zien! Later meer

echo

Thema door Anders Norén