Q-nest

We willen graag een zomernestje fokken met Joy.

Joy-Dorpzicht-095

Het fokken van een nestje begint natuurlijk met het kiezen van een reu.
Voor het nest van Joy hebben we gekozen voor onze eigen Shadow (Niclas vom Altdeutschen Eck) als partner.
We merken dat Shadow rust meegeeft aan de pups en dat kunnen de nakomelingen van Joy wel gebruiken, verder is het makkelijk en gewoon een hele mooi combi!

Schermafbeelding-2019-03-16-om-09.23.21

Voor meer informatie zie, zijn eigen pagina: http://www.dorpzicht.eu/page_id=1119

11 juni, een maandje later dan verwacht werd Joy loops, op dag 10 was de progesteron 2,2  en op dag 13 11, dit houdt in dat de eisprong heeft plaatsgevonden op een van de 2 tussenliggende dagen. Dus dekking op 24 en 25 juni, mooie relaxe dekkingen van 2 ervaren honden.

Net als de vorige keer gedraagt Joy zich erg drachtig, diva gedrag, chagrijnig, opgezette melkklieren, uitgezette haren, dat zit wel snor denken we. Op 22 juli, dag 28 van de dracht hebben we een drachtecho gemaakt en Joy is drachtig van behoorlijk wat pups, omdat ze allemaal bij elkaar liggen, niet te tellen, maar 6/7 zien we er sowieso

Sluijer JOY0003

14-08-2019

Onze fitte hieperdepiepe en mega fitte Joy is helemaal uit haar doen.
Ze is zo rond als een tonnetje, mega chagrijnig, en heeft het erg zwaar.
Ze puft en steunt en wel zodanig dat ik begin te twijfelen aan de uitgerekende datum, de kalender er nog maar eens bijgepakt en het klopt allemaal.
Dan vandaag de foto, niet de beste foto maar tel maar eens mee, dit verklaard alles.
Wat een boel pups.
Nog een dikke week te gaan Joy

Joy Sluijer

21-08-2019

Het Q nest van Dorpzicht is geboren.

DSCN0063

 

Na al een dag of 5 aan het temperaturen te zijn geweest, schiet in de ochtend van 21 augustus, de temperatuur een graad omlaag.
Het zal toch niet? Pups op de verjaardag van Joy?
Na een rustige nacht (’s avonds hijgde ze wat) is Joy wat onrustig. Maar pups op de 58e dag van de eerste dekking, dat is wel heel vroeg.
We zien wel wat deze dag ons brengt. Eigenlijk is Joy de hele dag onrustig geweest, maar zet het niet echt door. Om 15:40 uur geven we haar wat calcium, de vorige keren had ze hier baat bij.
Om 18:35 breken haar vliezen en eigenlijk bijna gelijk erna komt de eerste pup ter wereld, zo eruit gefloept. Het is een zwarte teef geboren om 18:37 uur en we geven haar bandje roze. Wel schrikken we een beetje van haar gewicht, 330 gram.

DSCN0006

 

Een uurtje daarna arriveert de hulp. Amina heeft bij het vorige nest ook geholpen en dit was aan beide kanten goed bevallen, dus toen ze aanbood om weer te komen helpen, hebben we dit met beide handen aangepakt.
Om 20:45 heeft Joy weer een wee en weer floept er heel makkelijk een pup uit, een zwarte reu met een geboortegewicht van 355 gram, we geven hem bandje rood.

DSCN0009

 

Om 22:16 uur op ongeveer gelijke wijze komt er weer een pup, een zwarte reu, weegt 360 gram, we geven hem bandje blauw.

DSCN0030

 

Om 23:06 Romee is net gearriveerd en kan gelijk aan de bak komt er weer eentje úitvallen’ bandje paars, een grauwe teef  met een geboortegewicht van 385 gram.

DSCN0004

 

Heel eventjes maar is de fokker naar buiten en als hij weerkomt is de volgende pup er, Joy stopte met persen terwijl de pup er half uit hing en Amina heeft hem ter wereld geholpen. Bandje oranje, hij weegt 305 gram.

DSCN0031

 

En dat wachten we op een best wel speciaal moment. Iedereen blijft op, want dit willen we toch meemaken. Er is bij ons thuis al vaak over gesproken, moet deze niet blijven? De 100 van Dorpzicht. En om 23:57 is het zover er wordt een grauw teefje geboren. Toch vallen de gewichten niet mee, bandje geel weegt maar 260 gram. Gelukkig is ze erg dapper en zuigt ze na een beetje hulp gelijk vast aan de tepel.
Het verstand zegeviert en niet het gevoel, ze krijgt een ander baasje.

DSCN0053

 

En dan gaat het even snel!

Om 00:19 uur bandje groen, een zwarte reu met een gewicht van 380 gram

bandje groen

 

En om 00:36 uur, een grauwe reu met een gewicht van 370 gram, bandje bruin

DSCN0010

 

We worden een beetje overmoedig en hebben het al over op tijd naar bed gaan. Fout, want nu gaat het niet meer vanzelf, er gebeurt gewoon niets meer.
Iets voor tweeën maar een rondje rennen door het weiland en dan toch een wee en yeah nummer 9, bandje zwart, een zwarte teef van 360 gram, geboren om 01:51

DSCN0045

 

Het lange wachten gaat nog even door en deze keer werkt ook het rennen door het weiland niet. Om iets voor 4 dan maar oxytocine erin en ja hoor na een pers komt ook de laatste pup ter wereld. Bandje grijs wordt geboren om 04:00 uur, ze is een zwarte teef van 315 gram.
Ze is lang onderweg geweest en zit vol slijm. Een hele zware start waar we alles uit de kast halen, alles trucen die we kennen, Amina leert me nog een nieuwe, al wel eens over gelezen, maar nog nooit toegepast, het wisselbaden.
En als we alles gedaan hebben wat we kunnen, dan moet ze het toch echt zelf gaan doen, vooralsnog is ze levendig en sterk.

bandje grijs

 

Waar het allemaal zo makkelijk begon is het nu toch nog spannend, met zulke gewichten moeten de pups echt snel gaan groeien. De nieuwe baasjes zijn op de hoogte en nu nog even op hoop van zegen.

 

Thema door Anders Norén