Drachtboek O-nest

aaa

Alle pups hebben een baasje gevonden.

Nicky weet hoe ze mensen in moet pakken, ook nu heeft ze weer een mega lange wachtlijst. Speciale hond met een speciaal karakter.

Reuen spotten, spotten en nog eens spotten en dan uiteindelijk uitkomen bij een oude bekende. De vader van ons I-nest: Aklip from Zew Wilka, Aklip is HD-A en ED-vrij!

Mooie hond met hele leuke baasjes!

bbb

Karakteromschrijving van de baasjes van Aklip:

Aklip is een fantastische, onbevangen, speelse, zachte, leergierige en zeer vriendelijke hond. Zijn bijzondere kleur trekt altijd veel aandacht. Oohs en Aahs…horen we regelmatig. Hij houdt van alle mensen en vooral van kinderen; is dol op rennen en zwemmen. Ook is hij bijzonder makkelijk in omgang met andere honden.

17 juli werd ze loops en na heel lang wachten, heel vaak progesteron prikken was het 3 en 5 augustus dan eindelijk zover. 2 Geslaagde dekkingen!

Heerlijke spontane dekkingen van 2 honden die zichzelf redden zonder ook maar enige menselijke hulp.

Op 1 september hebben we een drachtecho gemaakt en Nicky is drachtig van een groot nest!

Nicky0002

25 september 2018
Het is vandaag dag 52 van de dracht en Nicky is mega dik, ze heeft het best zwaar.
Omdat we benieuwd waren hoeveel pups ze verwacht hebben we vandaag een röntgenfoto gemaakt.
unnamed

02-10-2018 Het O nest van Dorpzicht is geboren.

DSCN9941

Zoals bij ons gebruikelijk beginnen we dag 53 met temperaturen tot aan dag 58 schommelt dit rond de 38 graden. De avond van dag 58 daalt hij naar 37,4. Dag 59 (2 oktober) hijgt en puft en steunt en graaft Nicky de hele dag. We weten dat het er aan zit te komen maar het zet nog niet door. Om iets voor half 3 ligt er een grote plas water, zijn de vliezen nu gebroken of heeft ze geplast? Om 18:45 zien we haar persen en eigenlijk bijna gelijk erna komt de eerste pup er bijna uit, wel behoorlijk vast maar het is dan ook een beste van 535 gram, bij de volgende wee kan ik haar er mooi aftrekken, bandje roze is geboren een zilvergrauwe teef van 535 gram.

IMG_0433

Nicky neemt mooi rustig haar tijd en om 20:10 komt bijna op dezelfde manier nummer 2.

Bandje rood een zwarte reu van 570 gram.

IMG_0477

Gelijk nadat deze pup geboren is arriveren de hulptroepen vanuit het hoge noorden. De baasjes van Dio en Nova komen wat ervaring opdoen en hoe kan dat beter dan bij de familie van hun eigen honden.

Om 21:43 komt de derde pup, bandje geel een zilvergrauwe teef van 535 gram.

IMG_0439

Eigenlijk valt er over de volgende 4 pups weinig te vertellen, alles hetzelfde, Nicky neemt haar tijd, de pups komen er moeilijk af en de placenta blijft achter. De pups hebben een beetje slijm maar doen het gelijk goed.

Bandje Oranje is een zwarte reu van 550 gram geboren 22:09

IMG_0506

Bandje groen is een zwarte reu van 555 gram geboren 22:42

IMG_0496

Bandje paars is een zwarte teef van 525 gram geboren 23:11

IMG_0484

Bandje grijs is een zwarte reu van 525 gram geboren 00:18

IMG_0451

Ongelofelijk wat een boel zwarte pups, dat zagen we niet aankomen, en er duimen een hele boel mensen voor zilveren reutjes.

Maar veel belangrijker, de pups leven en zijn gezond.

Vanaf nu begin ik het minder grappig te vinden, Nicky perst en perst maar er gebeurt niets, Wandelen maar. Maar er komt helemaal niets, ook het geboortekanaal is nog helemaal leeg. Om half 2 maar oxytocine gespoten, weinig keuze. En zowaar tien minuutjes later komt er schot in de zaak, er wordt een zilveren teefje geboren. Beetje vol slijm, flink wrijven, beetje nutridrops erin en ze doet het, yeah. Bandje blauw weegt 500 gram en is geboren om 01:42.

IMG_0462

Nicky pakt rust, het is klaar. Toch gek op de foto leken er 9 in te zitten. Maar Nicky gaat rustig haar pups verzorgen en doet een dutje. Wandelen in de tuin, druivensuiker geven, geboortekanaal controleren, buik voelen. Ze is echt klaar lijkt het. En nu? 2 uur gewacht, ik weet het even niet. Voor de zekerheid maar weer oxytocine er in en dit veroorzaakt wel weeën, maar daar blijft het dan ook bij. We zullen wel niet goed geteld hebben. Nog 1 keer alles proberen en dan kan ik gaan slapen, moet weer vroeg aan het werk. En op de valreep voel ik helemaal boven in het geboortekanaal 2 pootjes, maar nu. Heb al gespoten en Nicky heeft geen weeën meer en ik kan er bij lange na niet bij. Beetje wanhopig omdat ik deze waarschijnlijk dode pup er het liefst op de natuurlijke manier uit krijg maar voorzichtig toucheren en zowaar er komt af en toe een lichte wee en iedere keer komt de pup iets verder, om 03:17 is hij er eindelijk uit, geen vlies, geen placenta, levenloos. Flink uitslaan, wrijven, wrijven, wrijven, uitzuigen, respirot erin en zowaar hij doet het! Duwt alle broertjes en zusjes aan de kant en gaat relaxed liggen drinken. Yes dit hebben we mooi gefixed en zowaar we hebben 1 zilveren reu, die is voor de dekreu eigenaar. Nicky topper! Na bandje zwart zijn we dan eindelijk klaar.

IMG_0428

9 oktober 2018, de pups zijn precies 1 week oud.

Het was een week met een lach en een traan.

Na de euforie van de geslaagde bevalling werd het allemaal al snel zorgelijk.Nicky was lang niet fit, enkele pups groeiden niet of nauwelijks en een pupje hebben we moeten laten inslapen omdat het gehemelte niet gesloten was. Nu gaat het gelukkig wel goed! Nicky eet weer en is helder en alles groeit als kool. De eerste 2 namen zijn bekend nl. Obelix en Oxana.

De gewichten op de eerste dag van de tweede week zijn:

IMG_0691Bandje roze 785 gram

IMG_0690Bandje rood 790 gram

IMG_0697Bandje geel 715 gram

IMG_0701Bandje oranje 835 gram

IMG_0708Bandje groen 750 gram

IMG_0713Bandje paars 825 gram

IMG_0740Bandje blauw 675 gram

IMG_0741Bandje zwart 710 gram

 

 

Voor meer foto’s zie de facebookpagina

Thema door Anders Norén