Drachtboek N-nest

Joy Dorpzicht 095

Het komende nest is voor Joy.

Het fokken van een nestje begint natuurlijk met het kiezen van een reu.

Deze knappe beer hadden we al een tijdje op het oog.

Anneke en ik zijn medio vorig jaar dan ook afgereisd om hem live te ontmoeten, naar het verre oosten van Duitsland. In de voormalige DDR, toch een beetje de bakermaat van ons ras de Oudduitse Herder zit een fokker die al heel lang meedraait in het wereldje van de ODH, nl Tier Eldorado. Je proeft daar nog steeds de sfeer: oude trabantjes, grote graanvelden, veel wild. Kortom heerlijk nostalgisch. (er is een verhaal met een hoogzit in de velden van Ladenthin, maar die details zal ik u besparen).

Ook de bewezen lijnen achter deze reu bevatten mooie oude namen, die we graag terugzien.

Heel erg blij ben ik dan ook om hem te kunnen voorstellen:

King-Rocky vom Altdeutschen Eck

Hij is HD-A, ED-vrij en DM-vrij.

21913049_1484107244991740_713407908_n

Voor meer informatie over Rocky zie de website: http://cms.tier-eldorado.de/hunde/rueden/

24 maart werd Joy loops, na een aantal keren progesteron te hebben bepaald was het 6 april weer zover dat we naar Duitsland konden afreizen, na een geslaagde dekking, eten en tanken in Polen (zuinige Hollander) op naar het pension, waar Joy en ik heerlijk quality time samen hadden, lekker samen optrekken en wandelen en dan op tijd het nestje in. 7 april op tijd weer naar Rocky en na 2 geslaagde dekkingen terug naar Nederland.

Joy gedraagt zich erg drachtig, diva gedrag, chagrijnig, opgezette melkklieren, uitgezette haren, dat zit wel snor denken we.

4 mei is het dan eindelijk dag 28 van de dracht, vol goede moed op weg naar de dierenarts die ons aangeeft dat Joy niet drachtig is. Grote verbazing, willen we het misschien zien? We snappen er niets van.

Op 5 mei dan toch maar voor een second opinion naar een andere dierenarts. Op de echo zien we meerdere pups, pfffff toch wel!!

Thema door Anders Norén